Rondreis door het westen van amerika
De voorbereiding

In 2002 hebben wij een rondreis gemaakt van 4,5 week door een gedeelte van het westen.
We zijn begonnen in San Francisco en geëindigd in Los Angeles.
De reis moest voldoen aan de volgende eisen:
1 - het moest aantrekkelijk zijn voor ons en onze kinderen (9 en 12 jaar).
2 - we wilden niet alle dagen in de auto zitten.
3 - de maximale reisafstand mocht niet meer zijn dan 375 km per dag.
4 - we wilden o.a. Las vegas, Grand Canyon, Yosemite National Park, Sequoia National Park zien
5 - er moesten voor de kinderen voldoende rustmomenten zijn.

Door onze eerder opgedane ervaring in Florida, hebben we wederom gekozen voor een auto en hotels. Veel mensen gaan in het westen met een camper opstap.
Het nadeel van de camper is, dat je in de zomer niet overal mag rijden en niet overal kan komen.

Om te beginnen hebben we eerst allemaal reisgidsen opgehaald om ideeën op te doen. Wellicht zou er iets tussen zitten wat ons aan zou spreken.
Al snel bleek, dat wat wij wilden doen, niet in de gidsen stond, dus moesten we zelf aan de gang.
Het idee was om in de zomer van 2001 deze reis te gaan maken maar uiteindelijk is de reis in 2002 gemaakt.
De voorbereiding die wij eerst in gedachten hadden van een half jaar, werd uiteindelijk anderhalf jaar.

Tegenwoordig worden er veel van dit soort rondreizen aangeboden, maar pas op, je bent soms wel lang aan het rijden omdat alles in een veel korter tijdsbestek moet worden gedaan, zodat je niet veel tijd hebt om onderweg iets te ondernemen.

Hoe kwamen we op die maximale reisafstand per dag van 375 km? We zijn uitgegaan van 9 uur vertrek uit een hotel en om een uur of 4 weer in het volgende hotel te zijn, zodat de kinderen nog wat voor hun zelf konden doen (bijv. zwemmen). Van 9 tot 4 is 7 uur. Wil je ondertussen nog iets bekijken dan etc. dan hou je ongeveer 4,5 uur over om te rijden, met een gemiddelde snelheid van 80/90 km/u (in amerika mag je en kan je niet hard rijden in de bergen) dan leg je ongeveer 375 km af per dag. Dit is ook een leuke afstand om in één keer te rijden. In bijv. Death Valley heb je delen waar het wordt afgeraden om de airco aan te zetten van de auto, omdat anders de moter oververhit raakt. Wil je door Death Valley rijden, dan is het raadzaam om 's-morgens vroeg te vertrekken om voor het middaguur over te zijn. Toen wij er waren was het 52 graden celsius. Hier wil je echt niet rijden op het heetst van de dag.

De rondreis uit de gidsen hebben wij uit elkaar getrokken en in aparte delen geboekt.
in oa.
- de vlucht van en naar Amerika.
- de auto (in combinatie met een overnachting)
- de hotels
Wij hebben voor het samenstellen veel medewerking gekregen van het ANWB Reisbureau. Zij hebben voor ons al het zoekwerk naar beschikbare hotels en vluchten gedaan en de uiteindelijke boekingen gemaakt. Internet was nog niet so hot

Voor de reis zijn boekingen gedaan bij 4 verschillende touroperators en de vlucht rechtstreeks bij KLM. Voor de auto hebben wij bewust gekozen voor een grote SUV ( Alamo), deze hebben veel bagageruimte en rijden comfortabel, we hebben toch een reis van ca 5000 km voor de boeg.


© 2017 JR de Rink